Legnépszerűbb fizetési megoldások: Lengyelország, Anglia, Németország, Spanyolország, Ausztria

2022.10.25.0

Az online fizetési megoldások (angolul payment gateway) kulcsfontosságúak a kereskedők és a vásárlók szemszögéből egyaránt. Ezek teszik lehetővé az online pénzmozgást a kereskedő és az ügyfél között, mindezt a lehető leggyorsabban, legegyszerűbben és legbiztonágosabban.

A nem megfelelő fizetési megoldás választása károkat okozhat a kereskedőknek, ugyanis szükségtelen kockázatot és elmaradt eladásokat eredményezhet. Arról nem is beszélve, hogy a lassú fizetési folyamatok többé már tudják teljesíteni a vásárlók igényeit, mivel a fogyasztók egyre magasabbra emelik az online hatékonysággal és gyorsasággal szemben támasztott követelményeiket. 

Míg Magyarországon a webáruházak leginkább a Barion-t és az OTP SimplePay-t alkalmazzák, addig Európa más országaiban más integrációk váltak elfogadottá és népszerűvé. Így ha egy új országban nyitsz online áruhazat kritikusan fontos, hogy feltérképezd a legjobb elérhető fizetési rendszereket, amelyek a vásárlók elvárásait is kielégítik, így biztosan elkerülheted a szükségtelenül magas díjakat és több rendelésre tehetsz szert.

Mit várnak el a vásárlók és a kereskedők egy online fizetési megoldástól?

  1. Zökkenőmentes fizetési érvényesítést.
  2. Gyorsan jóváhagyott a tranzakciókat.
  3. Kiszámítható biztonságot.
  4. Többnyelvűséget és több pénznem kezelését.
  5. Ésszerű árazást.
  6. API integrációs lehetőséget.
  7. Csalások kezelését.

Lengyelország

Lengyelország fejlődő e-kereskedelmi piacot képvisel, amelynek növekedési üteme 7,28% és 2021-ben e-kereskedelme elérte a 13 545 millió dolláros bevételt.

Míg a lengyel vásárlók számára 2020-ban még mindig a bankon keresztüli közvetlen fizetés volt a vezető fizetési mód, az alternatív fizetési rendszerek, mint a PayPal és a kártyás fizetések szorosan a második helyen állnak. 2020-ban ezek tették ki az ország online tranzakcióinak 24%-át.

A Przelewy24 és a BLIK helyi fizetési módokat érdemes lehet megfontolni, hogy a lengyel felhasználók számára lokalizáld a webáruházadat.

Anglia

 

Az Egyesült Királyság 66,65 millió lakosával Európa egyik legnagyobb e-kereskedelmi piaca. A felnőttek 92%-a használja az internetet.

anglia

Az Egyesült Királyságban a PayPal és a bankkártyás/hitelkártyás fizetés a legelterjedtebb online fizetési mód. A Statista adatai szerint 2019-ben a brit fogyasztók mintegy 29%-a használt digitális pénztárcát (e-wallet) a vásárláshoz, melyek közül a PayPal a legnépszerűbb. Más digitális megoldásokat, például az Apple Pay vagy a Google Pay, a fogyasztók kisebb hányada használta.

Németország

84 milliós lakosságával Németország Európa egyik legnagyobb e-kereskedelmi piaca. A németországi e-kereskedelmi ágazat bevételei 2021-ben elérték a 94 998 millió dollárt.

Németország a fizetési preferenciák tekintetében az egyik legelaprózottabb piac. A német fogyasztók szívesebben fizetnek bankkártyával és hitelkártyával (Mastercard, Visa), SEPA beszedési megbízással, valamint alternatív fizetési módokkal: PayPal, Sofort, Klarna vagy Giropay.

Spanyolország

Statisztikák szerint Spanyolország 47 milliós lakosságának fele szívesen fizet online vásárlásaiért bankkártyával vagy hitelkártyával, míg valamivel több mint 40 százalékuk inkább az online fizetési rendszereket, például a PayPal-t választja fizetési módként.

Ausztria

Az osztrák online vásárlók fizetési preferenciáit tekintve nincs egyértelmű listavezető. A helyi fogyasztók inkább hitel- és betéti kártyával fizetnek, illetve olyan alternatív fizetési módokat használnak, mint az EPS, Sofort, PayPal, más digitális pénztárcák, az Open Banking, beszedési megbízások vagy a banki átutalás.

Országspecifikus támogatás

Ahogy a cikkből is láthattad, az hogy milyen online fizetési megoldást érdemes használnod webáruházadban, nagyban függ attól, hogy melyik országba szeretnéd kiterjeszteni üzleted. Ha úgy érzed, hogy ezeknek a felderítése és technológiai kivitelezése túl nagy falat számodra, vedd fel velünk a kapcsolatot, hiszen csapatunk többrétű országspecifikus támogatást nyújt nemzetközi növekedés előtt álló webáruház tulajdonosoknak.

Cikkünket folytatjuk más európai országokban használt fizetési megoldások bemutatásával is, így megéri követned minket!

 

 

Szeretnél értesülni a legújabb hírekről a külföldi terjeszkedéssel kapcsolatban?

Iratkozz fel!

 

Hozzászólások

Az email címed nem lesz megjelenítve. Kötelező mezők*

ÉlérhetőségekLépj velünk kapcsolatba!
Szeretnél értesülni a legújabb hírekről a külföldi terjeszkedéssel kapcsolatban?Iratkozz fel!

Kövess minket a közösségi médián keresztül is, hogy ne maradj le a legújabb hírekről!
ÉlérhetőségekLépj velünk kapcsolatba!
Szeretnél értesülni a legújabb hírekről a külföldi terjeszkedéssel kapcsolatban?Iratkozz fel!

Kövess minket a közösségi médián keresztül is, hogy ne maradj le a legújabb hírekről!