5 tipp, hogyan válassz jó domain nevet

2020.02.05.0

Saját e-shopot szeretnél nyitni? Akkor az első fontos lépést meg is tetted. Most talán arra gondolsz, hogy milyen nevet válassz az online vállalkozásodhoz. Adunk pár tippet a helyes domain kitalálásához, hogy sikeres legyen.

A webáruház számára a megfelelő domain név kiválasztása nem könnyű, érdemes rá elegendő figyelmet fordítani.
A neve végig kísér  egész vállalkozásban, és az ügyfelek veled hozzák majd kapcsolatba. Hogyan kellene egy rendes domainnak kinéznie?

Egyszerű név

Kiegészítőket és játékszert árulsz macskáknak, valamint négylábú háziállatokról nyomtatott árut? Talán az a név hogy ,,kiegészítők- játékok- macskáknak.hu” nem lenne a legmegfelelőbb. Bőven meg felelne az, hogy ,,macskáknak.hu”. Próbálj úgy választani nevet, hogy abban benne legyen mivel foglalkozol, de olyan egyszerű legyen, hogy az emberek megjegyezzék. Statisztika bizonyítja, hogy a rövid név egyenlő a jobb névvel. Egy domain név általában 8 karakter hosszú.

Eredeti név

A domainnak nem csak egyszerűnek, de egyben ötletesnek is kellene lennie. A vevők hamarabb megjegyzik, hogy ,,miau.hu” mint pl. azt hogy ,,macskakiegészítők.hu”. Egy megnyerő név nagyban megkülönböztet a versenytársaidtól, és könnyebb lesz vele dolgoznia az offline világban is. A domain neved fogod használni a névjegy kártyádon, és más reklámoknál is.

Végződés .hu, .com vagy .eu?

Leginkább a magyar vevőket céloznál? Vagy tervezel berobbanni a külföldi piacra is? Ha csak Magyarországban gondolkodol, válaszd a .hu végződést. Viszont ha határon kívül is, jobban hangzik a .com, vagy .eu. Ha Magyarországon kezdesz, de nem tartod kizártnak hogy a későbbiekben kiterjeszd világ szerte, praktikusabb rögtön .com vagy .eu végződésű domaint megvásárolni. Előfordulhat, hogy valaki esetleg megelőz.

Domain kulcsszava?

Már biztosan te is hallottad, hogy milyen fontosak a kulcsszavak. Lehet, hogy olvastad valahol, hogy a kulcsszót mindenáron be kell helyeznie a domain névbe. Ez nem igaz. A domain névben a kulcsszó gyakran hatástalan a keresésnél. A címben szereplő kulcsszóval rendelkező egyedi és nem cserélhető domain keresése gyakran sikertelen, vagy nagyon sok pénzbe kerül. Egy online vállalkozás kiépítésénél, gondolj egy márka kiépítésére, vagyis a saját márkádra. Ha olyan domaint vásárolsz amely kulcsszót tartalmaz, időigényes lesz a kiépítése a márkának, mert szinte ugyanazt vagy hasonló nevet már a versenytársak nagy többsége használja. Nem beszélve arról, hogy a márkát védjeggyel nem lehet köznéven védeni. Ehelyett válassz egy egyedi nevet, amelyet a jövőben reklámozni tudsz és az ügyfelek nem keverik össze a versengő webhelyekkel.

Hozzáférés a közösségi hálózatokon

Közösségi hálózatokon való reklámozás nélkül manapság nem igazán lehet vállalkozást működtetni. Nézz utána, hogy domain neved elérhető-e fiókként a Facebookon, a Twitteren, az Instagramon, vagy más olyan hálózatokon, amelyeken használni tervezed.

Egy helyes domaint kiválasztani nem nagy ördöngösség, csak egy jó ötlet és némi gondolkodás szükséges hozzá. Ne becsüld alá a domain kiválasztását, ugyanis sokat segít egy egyedi és könnyen megjegyezhető név.

Pár frappáns domain

Végezetül pár demonstráció, hogy hogyan végződhet egy domain választás, ha nem gondolsz át kellőképpen minden lehetőséget.

wintersexpress.com- Winter Exspress
viagrafix.com- Via Grafix (Megváltoztatva a 2. lehetőségre)
dicksonweb.com – Dickson’s Temperature Instruments
penisland.net – Pen Island
kidsexchange.net – Kids Exchange

Reméljük,hogy ez a pár példa segít neked a helyes név kiválasztásában, amelyet csak jó értelemben lehet tovább ragozni. Ha találtál más hasonló vicces nevet, amelyek kiegészíthetik az általunk bemutatott pár esetet, tudasd velünk hozzászólásban!

Hozzászólások

Az email címed nem lesz megjelenítve. Kötelező mezők*

ÉlérhetőségekLépj velünk kapcsolatba!
Szeretnél értesülni a legújabb hírekről a külföldi terjeszkedéssel kapcsolatban?Iratkozz fel!

Kövess minket a közösségi médián keresztül is, hogy ne maradj le a legújabb hírekről!
ÉlérhetőségekLépj velünk kapcsolatba!
Szeretnél értesülni a legújabb hírekről a külföldi terjeszkedéssel kapcsolatban?Iratkozz fel!

Kövess minket a közösségi médián keresztül is, hogy ne maradj le a legújabb hírekről!