Az Amazon új lengyelországi központja kész az indulásra

2021.02.10.0

Az Amazon 2021. február elején bejelentette, hogy megkezdte az új lengyelországi központ indításának előkészítését. Ezzel az új központtal szeretnék jobbá tenni a felhasználók vásárlási élményét, miközben a helyi kisvállalkozások lehetőséget kapnak arra, hogy több vásárlót érhessenek el Lengyelországban vagy akár szerte a világon. A bejelentésben szerepelt az is, hogy a lengyel és más országbeli értékesítési partnerek mostantól regisztrálhatják felhasználói fiókjaikat, így a megnyitásra kész profilokkal rendelkezhetnek. 

Ma már mindenki ismeri a Jeff Bezos fejéből kipattant Amazon nevű céget, mely a világ egyik legnagyobb e-kereskedelmi vállalata. Eredetileg online könyvesboltként indult a 90-es évek végén, amikoris bukásra ítélték a céget. Azóta azonban nemhogy nem bukott meg, de erősen nyereségessé vált és mára már szinte mindenféle termék kapható a felületükön. Üzletpolitikájuknak köszönhetően számos kisebb vállalat is értékesíthet a felületen keresztül, melynek logisztikáját az Amazon vállalja magára. 

Az amerikai cég globális eladásaiból több, mint 50% írható az értékesítési partnerek javára, akik feltöltött termékeiket az Amazon felületein adták el – akár más országokban élő vásárlóknak. Így nem is kérdés, hogy az Amazon.pl közelgő megnyitásával mennyire remek lehetőségek adódhatnak a lengyel vállalkozások számára. Többek között például az, hogy több, mint 200 országból rendelkezésre álló 300 millió főt meghaladó aktív felhasználót érhessenek el világszerte. Jelenleg globálisan 1,7 millió kis- és középvállalkozás értékesít az Amazon felületén, közülük pedig több, mint 200 000 vállalkozó éves bevételei haladták meg a 100 000 dolláros eladásokat 2019-ben.

Az e-kereskedelmi óriás megteszi a következő lépést

Számos logisztikai központjának köszönhetően 2014 óta van jelen Lengyelországban az Amazon. Az Egyesült Államok kereskedelmi kamarája nemrégiben bejelentette, hogy az Amazon az államok legnagyobb munkaadója és egyben a harmadik legnagyobb amerikai befektetője. 

Alex Ootes, az Amazon európai bővítésért felelős alelnöke nyilatkozatában kitért arra, hogy számukra rendkívül fontosak a felületükön értékesítő partnereik. Az Amazon évek óta támogatja lengyel vásárlóit és értékesítési partnereit különféle európai központok létrehozásával, de a következő lépésként egy teljeskörű fogyasztói kiskereskedelmi ajánlatot szeretnének bevezetni Lengyelországba. Ezen nagyszabású terveit a közeljövőben szeretné megvalósítani az Amazon. 

A nyilatkozat szerint a cégnek is érdekében áll a lengyel kisvállalkozások Amazonon keresztül történő támogatása. Éppen ezért olyan eszközökbe és szolgáltatásokba fektet be az óriásvállalat, melyek segítik az Amazont használó kisvállalkozásokat a növekedésben. Ootes arra is kitért, hogy igyekszenek arra összpontosítani, amiben a fogyasztóik a legnagyobb értéket látják: az alacsony árakra, a hatalmas választékra és a gyors kiszállításra. A bevett módszer alapján bíznak abban, hogy idővel elnyerhetik a lengyel fogyasztók bizalmát is.

Erős versenyhelyzet

Ez nem lesz olyan egyszerű a Lengyelországban működő vállalat számára. A Kelet-európai ország az igen nagy és népszerű e-commerce szereplő otthona is egyben: az Allegro-é. Az Allegro-t egyébként Lengyelország Amazonjának is hívják. Nem véletlenül, hiszen az online piactérnek több, mint 12,3 millió aktív vásárlója van, illetve nagyjából 117 000 kereskedő használja online eladásokra

 

Szeretnél értesülni a legújabb hírekről a külföldi terjeszkedéssel kapcsolatban?

Iratkozz fel!

 

 

Hozzászólások

Az email címed nem lesz megjelenítve. Kötelező mezők*

ÉlérhetőségekLépj velünk kapcsolatba!
Szeretnél értesülni a legújabb hírekről a külföldi terjeszkedéssel kapcsolatban?Iratkozz fel!

Kövess minket a közösségi médián keresztül is, hogy ne maradj le a legújabb hírekről!
ÉlérhetőségekLépj velünk kapcsolatba!
Szeretnél értesülni a legújabb hírekről a külföldi terjeszkedéssel kapcsolatban?Iratkozz fel!

Kövess minket a közösségi médián keresztül is, hogy ne maradj le a legújabb hírekről!