Miért van szükséged egy jó ügyfélszolgálatra?

2021.03.01.0

A jó ügyfélélmény manapság az egyik legfontosabb tényező egy vállalkozás életében. Egyrészről az emberek érzékenyebbek, másrészről pedig akkora a túlkínálat, hogy rossz tapasztalatok esetén megtehetik, hogy átmennek a szemközti boltba vagy a másik webshop oldalára. 

Rendkívül fontos az érthető, problémamegoldó és kedves kommunikáció, hiszen ezzel versenyelőnyt generálhatsz a vállalkozásod számára. Az ügyfelek mindenképpen elmesélik másoknak a tapasztalataikat: legyen az jó vagy rossz. Ráadásul az internet térnyerésével még akár futótűzként is elterjedhet egy mogorván kezelt eset a potenciális vásárlóid között. Gondolj csak bele: melyik ügyfélvéleménnyel jársz jobban?

Ha szeretnél biztosra menni a vásárlóid elégedettségét illetően, akkor érdemes megbízni egy erre specializálódott profi ügyfélszolgálatot. Ebben segítségedre lehet akár az Everigo is, hiszen webáruház ügyfélszolgálat területén otthonosan mozgunk. Szakmai hátterünknek köszönhetően biztosítani tudjuk neked a profi ügyfélszolgálati munkatársat. A feladatot elvégző személynek természetesen ismernie kell a vállalkozásodban felmerülő gyakori kérdéseket, problémákat, megoldásokat és persze a termékeket is. Fontosnak tartjuk, hogy az együttműködés kezdetekor betanítsuk munkatársainkat arra, hogy hogyan végezzék el megfelelően a feladataikat. Ezen felül pedig megismertetjük velük a termékeket is. 

Miért olyan jó az ügyfélszolgálat megléte?

#1: Megoldja a problémákat

Problémák mindenhol vannak, csak nem mindegy, hogy hogyan kezelik őket. Egy jó ügyfélszolgálat segíthet abban, hogy a vásárlókat megnyugtassa és tájékoztassa a fennálló helyzetről, illetve ideális esetben meg is oldja a problémákat.

A panaszokat nem mindig kell negatív véleménynek venni, hiszen a panaszosok lesznek a legelégedettebb ügyfelek, ha segítségek kapnak a problémájuk megoldásához. Mindezt értékelik, ha az ügyfélszolgálatos pozitívan, kedvesen és figyelmesen teszi ezt. 

#2. Az ügyfélszolgálat akár mágnes is lehet 

Van kedvenc edződ? Fogorvosod? Olyan üzlet, ahová szívesebben mész, mert kedvesebbek veled? Esetleg kedvenc webshopod, ahol a kedves ügyfélszolgálatos segített neked?

Ebből láthatod a jó kommunikáció szerepét egy vállalkozáson belül. Ezért vonzódnak jobban az emberek egy olyan céghez, ahol kedvesek voltak vele. Másik oldalról pedig olcsóbb is megtartani egy ügyfelet, mint egy újat megszerezni.

#3. Ingyen reklámot generál

A rossz reklám is reklám – tartja a mondás. Azonban ha lehet, akkor inkább jó reklámot próbálj generálni. A jó reklám pedig egy jó ügyfélszolgálattal kezdődik! Amelyik vállalkozás ügyfélszolgálata képes a vásárlónak jó tapasztalatokat szerezni probléma esetén is, azt az elégedett vásárló kérés nélkül is boldogan továbbajánlja. A továbbajánlás a lehető legjobb (és ingyenes) reklám: ezért törekedj arra, hogy ezt elérd a vásárlóidnál az  ügyfélszolgálaton keresztül. 

#4. Szimpatikusabbá teszi a vállalkozásod

Nagy hiba, hogy bizonyos vállalkozások mögött nem áll ügyfélszolgálat. Az érdeklődők, vásárlók, ügyfelek ilyenkor nem tudják, hogy kit kereshetnek fel a kérdéseikkel, problémáikkal, mely kissé személytelenné teszi az adott vállalkozást. Azonban egy ügyfélszolgálat megléte esetén megnövekszik a vásárlási kedv is.

#5. Nagyobb bizalom

Profibb benyomást nyújt egy olyan cég, amelynek remek ügyfélszolgálata van. Ekkor az emberek látják, hogy valóban foglalkozol velük és a problémáikkal, így jobban megbíznak majd a vállalkozásodban is. Nem mellesleg az üzleti világban ezzel egy szintet is lépsz.

A fentiek szerint egy jó ügyfélszolgálattal nemcsak profibbá válhatsz, hanem a visszatérő vásárlók számát is növelheted, hiszen a jó ügyfélélmény és a vevők megtartása már fél siker!

 

 

 

Szeretnél értesülni a legújabb hírekről a külföldi terjeszkedéssel kapcsolatban?

Iratkozz fel!

 

 

Hozzászólások

Az email címed nem lesz megjelenítve. Kötelező mezők*

ÉlérhetőségekLépj velünk kapcsolatba!
Szeretnél értesülni a legújabb hírekről a külföldi terjeszkedéssel kapcsolatban?Iratkozz fel!

Kövess minket a közösségi médián keresztül is, hogy ne maradj le a legújabb hírekről!
ÉlérhetőségekLépj velünk kapcsolatba!
Szeretnél értesülni a legújabb hírekről a külföldi terjeszkedéssel kapcsolatban?Iratkozz fel!

Kövess minket a közösségi médián keresztül is, hogy ne maradj le a legújabb hírekről!